K-Stretch

El Mètode K-Stretch® és un mètode de Reeducació Postural creat per Danilo Barzio, que respecta principis fonamentals de mètodes posturals d'origen mézièrista i té com a objectiu principal, retornar al cos la seva funcionalitat i eficàcia a través del tractament de les Cadenes Musculars i Fasciales (Cadenes Miofasciales)
 

En què consisteix una sessió de Reequilibri Postural K-Stretch®?

- Minuciosa Valoració Postural i Anamnesi (historial) específica prèvia a la sessió
- Realització de Tests Posturals i Tests Musculars
- Elecció de les Postures d'Estirament en funció dels resultats de les valoracions anteriors i de la simptomatologia del pacient/client. Aquestes postures, s'executen sobre una hamaca particular, la K-Stretch® (d'aquí el nom del mètode), creada per Danilo Barzio, amb la finalitat d'assistir i guiar a la persona durant l'execució dels exercicis, garantint-li així un treball molt precís i molt segur. Gran importància se li confereix a la respiració, que assumeix un rol determinant en cada postura i és orientada a millorar la funcionalitat del múscul diafragma i dels altres músculs respiratoris (del coll, de l'esquena i del pit) molt sovint mates d'un excès de to i d'escurçaments musculars.
- Exercicis de mobilitat articular (entre les diferents postures) segons els casos.

 

 

 

 

 

Quins importants avantatges aporta l'Hamaca Postural K-Stretch®

- Eliminar les compensacions que es generen a l'hora d'estirar i reequilibrar les cadenes musculars escurçades gràcies als seus dos plànols mòbils i a la gravetat.
- Mantenir el cos en postura correcta durant l'execució dels exercicis d'estirament global. A més del suport del tronc i dels membres inferiors sobre els dos plànols mòbils, l'especial accessori, fàcil de posar i llevar, creat sempre per Barzio, les “ales”, permet mantenir una alineació correcta també dels membres superiors i poder treballar així, de manera simultània la cadena dels braços i la cadena posterior independentment de l'elevació del plànol mòbil del tronc.
- Actuar de manera més còmoda, ràpida i simple sobre les cadenes musculars gràcies als seus dos plànols mòbils regulables i adaptables segons la possibilitat del pacient/client.
- Regular fàcilment i de manera molt precisa la intensitat dels estiraments segons la possibilitat del pacient/client. D'aquesta manera s'aconsegueix evitar postures forçoses que donarien lloc a una incorrecta execució dels exercicis, sobretot en aquelles persones amb molt poca flexibilitat i molta rigidesa articular. Un exemple és representat en foto 1, on s'aprecia un tancament de l'hamaca important (major estirament sobre la cadena muscular posterior) que poden utilitzar les persones més flexibles, en canvi, a la foto 2, s'aprecia una obertura major de l'hamaca, per a aquelles persones que presenten una flexibilitat molt limitada (a mesura que la persona vagi guanyant més elasticitat i flexibilitat, es podrà anar tancant progressivament l'hamaca amb la finalitat d'aconseguir la tensió idònia).
- Repartir la intensitat de l'estirament entre el tronc i els membres inferiors gràcies a que podem elevar simultàniament tots dos plans (Foto 3). La K-*stretch® permet aconseguir angles que van des de 0˚fins a 180˚.

Tortor velit eu dapibus nullam

Dolor tellus venenatis conubia pellentesque nisi per vehicula, tristique libero ac mattis nostra vestibulum vehicula, leo non lacus mattis netus condimentum.

Integer nullam metus